K-Beauty

Hudvård under Sommaren

Som vi vet, är huden ett levande organ och ändrar sig i perioder. Detta innebär att hudens tillstånd inte alltid är detsamma och att vi därför även behöver anpassa vår hudvård till hudens tillstånd.

Nu är sommaren snart här och de allra flesta av oss kommer att befinna oss i varmare klimat och exponera oss för solens strålar mer än vanlig vilket innebär att huden utsätts för en rad specifika utmaningar. I samband med detta brukar även luften ha en annan fuktighet och inte vara lika torr som under vinterhalvåret.
Många upplever att huden inte samarbetar lika fint med hudvårdsprodukterna som man har hemma och att även sin vanliga  make-up inte gifter sig lika bra med huden som den brukar. Detta beror på att huden under sommaren får andra förutsättningar och därför även kan behöva andra hudvårds & make-up rutiner.

Det första du behöver vara noga med är solskyddet!
Använd solskydd på alla exponerade hudområden, inklusive ansikte, hals, öron och händer.  Välj ett bredspektrum solskydd med minst SPF 30 men gärna högre. Kom ihåg att återapplicera din SPF varannan timme, speciellt om du svettas och badar mycket,

Tillsätt antioxidanter i din hudvård så som C-vitamin. C-vitaminet hjälper till att skydda huden mot fria radikaler som kan orsaka oxidativ stress i huden. C-vitamin kan även komplettera effekterna av solskydd genom att öka hudens motståndskraft mot UV-skador och minska risken för solbränna. Det kan också hjälpa till att reparera skador som orsakas av solen och minska risken för solrelaterade hudproblem.

På sommaren behöver huden fukt och inte fett så byt ut de fetare produkterna med tjockare konsistenser mot lättare fuktighetskrämer med icke-komedogena egenskaper för att undvika tilltäppta porer och överdriven oljighet.

 

Kraftfulla produkterna som Retinol & AHA-syror på sommaren?

Det går bra att använda starkare produkter med ingredienser som retinol och AHA-syror som vanligt- förutsatt att du inte håller dig borta från direkt solljus helt och hållet. Detta pga retinol och syror gör huden mer solkänslig vilket kan leda till andra problem.

Då många av oss gärna vill ta del utav sommarsolen och alla dess aktiviteter skulle jag säga att det smartaste är att lägga alla starka produkter åt sidan så som stark retinol eller AHA-syror. Vissa produkter innehåller väldigt liten mängd av tex AHA-syror och är sammansatta på ett sätt som skall göra det okej att använda produkten under dagtid även under sommaren, var noga med att kolla vad som rekommenderas för just den produkten eller fråga en hudterapeut innan du gör ditt val.

Vill du peela huden under sommaren rekommenderas en mildare variant så som exempelvis en enzympeeling som generellt är mildare. Var försiktig mot huden om den är solbränd.

Att lägga till en återfuktande/lugnande/kylande mask är en smart idé under sommaren, speciellt om din hud utsätts för mycket värme och sol. Ingredienser du kan hålla utkik efter är bland annat Aloe Vera och kamomill.

Ha en fin sommar och kom ihåg solhatten!

 

BEAUTY OF JOSEON Relief Sun: Rice + Probiotics Koreansk toner med ris och probiotics från Beauty of Joseon

Relief Sun är en lätt och krämig organisk solkräm som känns behaglig på huden. Även om du applicerar en stor mängd flera gånger är den inte klibbig, utan ger en fuktig finish som en lätt fuktkräm. Innehåller 30 % risextrakt och spannmålsfermenterade extrakt, ger fukt och näring åt huden.

 

 

 

 

Dr. Hedison – Vita Rise Ampoule

Denna revolutionerande hudvårdsprodukt består av 6 ampuller, vardera med 10 ml serum, speciellt utvecklat för att vitalisera och förbättra din hud.
Med en imponerande 10% koncentration av vitamin C, känt för sina antioxidantegenskaper, arbetar detta serum i harmoni med vitamin B3 (niacinamid) för att minska hyperpigmentering, post-akne-märken och återställa kollagen.
En kraftfull kombination av naturliga ingredienser, inklusive växtextrakt och hyaluronsyra, säkerställer djup fukt och skydd mot miljöpåverkan. Idealisk för en klarare och jämnare hudton.

• Antioxidantrik Formulering med Vitamin C: 10% Koncentration av Vitamin C (3-o-Ethyl Ascorbic Acid), ger kraftfulla antioxidant egenskaper som hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler och miljöpåverkan. Det främjar även jämnare hudton och minskar hyperpigmentering.

• Återfuktning och Kollagenåterställning: Niacinamid (B3-vitamin) arbetar tillsammans med hydrolyserat kollagen för att återfukta huden djupt och förbättra elasticiteten.

• Naturliga Extrakt för Hudvitalisering: Växtextrakt (Lavendel, Monarda Didyma, Peppermint, Freesia, Chamomile, Rosemary); Denna kombination av växtextrakt bidrar till att vitalisera huden och ger ytterligare skydd mot miljöpåverkan.

Produkten rekommenderas för personer med hyperpigmenterade fläckar, UV-inducerade fläckar, post-akne-märken och de som söker en mer jämn hudton.
Den är också lämplig att använda under graviditet och amning.

 

 

 

Dr. Hedison – Peptide Hydrating Mask

Sheetmask från Dr. Hedison som jämnar ut hudstrukturen, ger spänst, förbättrar elasticiteten och ger en lugnande effekt.
Masken återfuktar och revitaliserar ansiktet omedelbart med hjälp av fem peptider som tränger djupt in i huden.
Testad för hypoallergenitet, tillverkad av Lyocell-fiber och bambu för maximal penetration av aktiva ingredienser.
Innehåller även Made White™ för att reglera talgproduktionen, rengöra porerna och ge lyster.
• Återfuktar och närar huden.
• Hypoallergen.
• Förbättrar hudens elasticitet.
• Förebygger ålderstecken.