Hudvård, K-Beauty

Akne & K-beauty

 

Många av oss besväras under vår livstid med någon form utav orenheter eller akne. Det finns olika typer och grader av akne och en mängd olika ingredienser och produkter som kan hjälpa oss att minimera besvären. Idag skall vi grotta ner oss i några utav K-beauty’s vanligaste och mest populära ingredienser som kan hjälpa oss att balansera upp en akne-benägen hud.

Kom ihåg! Är du osäker på om din akne är i ett tillstånd där du själv kan/skall behandla den eller om det krävs medicinering, är det ett varmt råd att besöka en läkare som ger dig vägledning i den frågan.

Okej, så låt oss börja med första ingrediensen.

1. Tea tree

Tea tree oljan har sitt ursprung I Australien och utvinns från det så kallade ”te-trädet”, dess riktiga namn – Melaleuca alternifolia-trädet. Oljan har inte bara visat sig göra under för huden utan även för vår hälsa i helhet, en riktig dunder-ingrediens om ni frågar oss!
Oljan har läkande och närande egenskaper som har gjort att man flitigt har använt den som en naturlig antiseptisk lösning i fler hundra år. I just hudvård används den i många produkter då den har flera super-egenskaper och sträcker sig till olika hudtyper & tillstånd. Vi hittar Tea tree i många produkter som riktar sig till den mer oljiga och akne-benägna huden pga dess antibakteriella effekter där den hjälper till att hindra och motverka tillväxten av de bakterier som är en av orsakerna till akne. Även i produkter till den mer känsliga huden med benägenhet till rodnad hittar vi ofta Tea tree då den hjälper till att stötta upp med sina läkande, balanserande och rodnadsdämpande egenskaper.
Att använda Tea tree på en hud med eksem kan faktiskt dämpa klåda och hjälpa huden att självläka men det kan även medföra irritation då hudbarriären vid eksem många gånger är väldigt känslig. I dessa fall rekommenderas inte att fortsätta att behandla huden med Tea tree.

Gluire- AC Calming No sebum toner –

AC Calming No Sebum Toner är en funktionell toner som främjar en ren och stabil hudmiljö genom att hantera överflödigt sebum, döda hudceller och hudavfall.

 

Dr. Hedison AHA 10% Scaling Cream-

Dr. Hedison AHA 10% Scaling Cream är en innovativ mikropeeling kräm som effektivt förnyar och förbättrar huden. Den exklusiva formulan baseras på ekologiska ingredienser och skonsamt behandlar problematisk hud. Med en kraftfull kombination av fruktsyror bryter denna kräm försiktigt ner förtjockade hudceller, talg, damm och bakterier för att ge huden en oemotståndlig lyster. 

2. Propolis

Propolis är en riktig näringsboost- ingrediens och kommer ifrån binas bikupor. Där sitter det som ett vax i bikupan, skapad av bina, och skall skydda mot intrång av bakterier, virus och svamp. På samma sätt får vår hud ett skydd när vi tillför den till vår hudvård då den innehåller en mängd antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler.
Likt Tea tree oljan har även Propolis använts i hundratals år inte minst av de gamla grekerna som använde vaxet för att läka och behandla sår men även av egyptierna som använde det till att balsamera sina döda för att sedan skapa mumier. Forskning har visat att propolis-vaxet innehåller ca 300 olika ämnen och tillsammans bildar det ett helt naturligt ämne med fantastiska egenskaper.
Propolis passar en akne-benägen hud lika bra som till en känslig, fukt-fattig eller torr hud. Den har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att hämma akne-utbrott och har förmågan att tillföra mycket fukt till vår hud. På köpet lämnar den även huden med ett fantastisk lyster!

BEAUTY OF JOSEON- Glow serum & Niacinamide- 

Detta serum är utformat för problem med stora porer och inflammerad hud.
Innehåller 60 % propolisextrakt och 2 % niacinamid. Hjälper till att kontrollera utsöndringen av talg och håller huden fuktig.

 

Bild på koreanskt glow serum med propolis från Beauty of Joseon

 

3. Snigelslem

Snigelslemmet är ingrediensen som uppmärksammats enormt inom K-beauty och vi förstår varför! Med dess otroliga förmåga att bland annat binda fukt, värka antiinflammatoriskt och hämma irritation är det en riktig multitasking-ingrediens i många produkter.
Slemmet kommer ifrån sniglarnas sekret, oftast ifrån arten Helix aspersa. Slemmet som är trögflytande fungerar som ett skydd och som smörjmedel för att sniglarna skall kunna röra sig så smidigt som möjligt samt för att skydda deras hud från alla yttre faktorer. Även ifall konsistensen är lite trögflytande sjunker den snabbt och enkelt in i huden utan att man känner sig kladdig på ytan.
Snigelslem hjälper till att motverka akne-benägen hud med hjälp av sina antiinflammatoriska, lugnande och fuktgivande egenskaper. Inte nog med det, slemmet innehåller hyaluronsyra, glykolsyra och kopparpeptider som även hjälper till att främja vår kollagenproduktion och hudens elasticitet. Multitasking-ingrediens!

COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream- 

Denna fuktkräm skyddar huden mot fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet. Innehåller hela 92% snigelsekret som effektivt hjälper till att reparera och lugna röd, irriterad hud genom att fylla på huden med fukt.

 

K-beauty produkt med snigelslem/snail mucin från Cosrx

 

COSRX Advances Snail 96 Mucin Power Essence-

Med hela 96,3% snigelsekret skyddar denne essence huden mot fuktförlust samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet. Den hjälper till att reparera och lugna röd och känslig hud efter acneutbrott eller andra hudskador genom att effektivt fylla på med fukt. Verkar mycket fuktgivande trots den lätta och fina konsistensen som ger långvarig återfuktning utan att kännas tung eller klibbig på huden.

 

Koreansk essence med snigelslem från Cosrx - Advanced Snail 96 Mucin Power Essence