Hudvård

Innebörden av att återfukta huden

Varför ska vi återfukta huden?

Ett utav de vanligaste tipsen vi ofta får höra eller läsa om, är just hur viktigt det är att återfukta huden, men varför är det egentligen så viktigt?

Det finns flera skäl till varför en regelbunden återfuktning av huden är så viktig. Nedan förklarar vi några utav dessa.

  1. Bevara hudens hälsa: En tillräckligt återfuktad hud behåller sin elasticitet och smidighet. Detta minskar risken för att utveckla torrhet, sprickor och andra hudproblem.
  2. Skydda mot yttre påfrestningar: Hudens yttersta lager består utav en så kallad skyddsbarriär. Denna barriär är till för att skydda huden mot yttre faktorer så som extremt väder, torr luft, mikroorganismer och onda bakterier. Den hjälper också till att stänga inne fukt och på så sätt hjälpa huden att behålla sin spänst och lyster. Med hjälp utav regelbunden återfuktning hjälper vi skyddsbarriären att vara hel och skydda vår hud.
  3. Förbättra hudens utseende: Med fukt kan vi hjälpa till att förhindra fina linjer och rynkor. Ju torrare huden är desto sämre elasticitet har den vilket i sin tur bidrar till att fina linjer och rynkor uppstår.
  4. Underlätta läkning: Fukt är viktigt för att hjälpa huden till dens naturliga cellförnyelse, produktion av kollagen och elastin och olika läkningsprocesser. I en fukt-rik miljö har cellerna bättre förutsättningar för att växa och reparera sig själva vid olika typer av skador, exempelvis solbränna.
  5. En balanserad hud: En fuktfattig hud har en tendens till att kompensera och börja producera mer talg eftersom den saknar egen fukt. Detta kan i sin tur leda till orenheter i form av komedoner (pormaskar) och finnar. Med hjälp utav fukt hjälper vi huden att behålla sin balans.

Detta är några utav alla de fördelar som FUKT kan hjälpa vår hud med! Skall vi summera det hela så är fukt en viktig och bidragande faktor till en ungdomlig, spänstig, glowig och motståndskraftig hud. En hud med rätt förutsättningar för att behålla sin funktion och upprätthålla en god hudhälsa!

Ingredienser som du kan hålla utkik efter i form av Fukt:

HyaluronsyraHyaluronsyra är en naturlig beståndsdel i kroppen vilket gör det till ett kroppseget ämne. Det främsta arbetet hyaluronsyra gör är att binda vatten i huden och i andra delar av kroppen. Hjälper till att bibehålla hudens fuktbalans och bidrar till en fastare hudstruktur.

CeramiderCeramider, även kallade lipider, utgör ca 50 procent av hudens sammansättning och har en viktig roll i hudbarriärens funktion. De håller ihop hudcellerna och skyddar därmed hudens yta från att bli uttorkad.


Squalane
Squalane är även detta ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det är ett ämne som absorberas snabbt av huden och som har mjukgörande, återfuktande och antioxidativa egenskaper.

Nedan kommer några tips på produkter som du kan använda som återfuktare på daglig basis.

 

Cellbycell – Hydra C Moisture Cleanser-
Hydra C Moisture Cleanser är en mild och effektiv rengöring som effektivt avlägsnar smink och orenheter utan att torka ut huden. Den är berikad med en unik blandning av ingredienser som återfuktar, lugnar och skyddar huden.

 

 

 

 

STAY WELL Triple Hyaluronic Acid Toner-Bild på koreansk triple hyaluronic acid produkt från StayWell
En fuktgivande toner som återställer hudens balans till pH-nivå 5,5 efter rengöring och exponering för yttre faktorer. Återfuktande produkter minskar risken för hudproblem och stärker hudbarriären. Innehåller hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar för bästa absorption och återfuktande effekt.

 

 

Dr. Hedison – Peptide 7 Ampoule Serum-
Ett berikat serum med 7 peptider och marint kollagen för att förbättra hudens elasticitet och bibehålla fuktbalansen. Dessa peptider tränger djupt in i huden, främjar cellrörelse och accelererar återhämtningen av skadad hud.