Hudvård

C-vitamin

Vitamin C, även känt som askorbinsyra, är en kraftfull naturlig antioxidant som har otroligt många fördelar för huden när det används i hudvårdsprodukter. Oavsett om det är i hudvård eller inom andra områden, är detta ett fantastiskt vitamin med en mängd fördelar får vår kropp.
Vitaminet förekommer naturligt i alla hudens lager, men är mer koncentrerat i överhuden (epidermis) än i läderhuden (dermis). Man kan inte påverka C-vitaminhalten i huden bara genom att äta frukt och grönt, för att motverka skador som är orsakade av föroreningar och solljus behöver man även applicera vitaminet utifrån för att det skall kunna hjälpa till.

Här är några av de viktigaste fördelarna med C-vitamin i hudvård:

  1. Antioxidantisk skydd: C-vitamin är en potent antioxidant som hjälper till att bekämpa fria radikaler som kan skada hudceller och orsaka åldrande. Genom att neutralisera fria radikaler skyddar C-vitamin huden mot för tidigt åldrande, solskador och föroreningar.
  2. Ljusar upp huden: C-vitamin har ljusnande egenskaper och kan hjälpa till att minska utseendet av pigmentfläckar, solfläckar och ojämn hudton. Det kan även hjälpa till att återställa hudens lyster och ge en jämnare och mer glowig hudton.
  3. Stimulerar kollagenproduktionen: C-vitamin är nödvändigt för bildandet av kollagen, ett protein som är viktigt för hudens struktur och fasthet. Genom att öka produktionen av kollagen kan C-vitamin bidra till att förbättra hudens elasticitet och minska uppkomsten av rynkor och fina linjer.
  4. Minskar inflammation: C-vitamin har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna och reducera rodnad och irritation i huden. Det är särskilt användbart för personer med känslig hud eller hudproblem som rosacea eller akne.
  5. Förbättrar solskyddet: C-vitamin kan komplettera effekterna av solskydd genom att öka hudens motståndskraft mot UV-skador och minska risken för solbränna. Det kan också hjälpa till att reparera skador som orsakas av solen och minska risken för solrelaterade hudproblem.
  6. Förbättrar hudens textur: Genom att främja cellförnyelse och exfoliering kan C-vitamin hjälpa till att förbättra hudens textur och ge en jämnare och mjukare hud.

Är C-vitamin lämpligt för alla hudtyper?

Svar ja! Alla kan använda C-vitamin, även den lite känsligare huden. 
Det är möjligt att uppleva en mild irritation när du börjar använda vitaminet, börja då med att dra ner lite på användandet för att sedan vänja in huden vid det  mer ofta med tiden.

Det finns olika typer av C-vitamin, har du en känslig är en rekommendation att leta efter C-vitaminderivat. Detta är generellt ett mer stabilt och mildare C-vitamin.

Har du en normal/mogen hud kan du leta efter en ren L-askorbinsyra. Detta är ett rent C-vitamin som tränger ner i huden och är enkelt för huden att ta upp.

 

Dr. Hedison – Vita Rise Ampoule

Denna revolutionerande hudvårdsprodukt består av 6 ampuller, vardera med 10 ml serum, speciellt utvecklat för att vitalisera och förbättra din hud.
Med en imponerande 10% koncentration av vitamin C, känt för sina antioxidantegenskaper, arbetar detta serum i harmoni med vitamin B3 (niacinamid) för att minska hyperpigmentering, post-akne-märken och återställa kollagen.
En kraftfull kombination av naturliga ingredienser, inklusive växtextrakt och hyaluronsyra, säkerställer djup fukt och skydd mot miljöpåverkan. Idealisk för en klarare och jämnare hudton.

• Antioxidantrik Formulering med Vitamin C: 10% Koncentration av Vitamin C (3-o-Ethyl Ascorbic Acid), ger kraftfulla antioxidant egenskaper som hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler och miljöpåverkan. Det främjar även jämnare hudton och minskar hyperpigmentering.
• Återfuktning och Kollagenåterställning: Niacinamid (B3-vitamin) arbetar tillsammans med hydrolyserat kollagen för att återfukta huden djupt och förbättra elasticiteten.
• Naturliga Extrakt för Hudvitalisering: Växtextrakt (Lavendel, Monarda Didyma, Peppermint, Freesia, Chamomile, Rosemary); Denna kombination av växtextrakt bidrar till att vitalisera huden och ger ytterligare skydd mot miljöpåverkan.

Produkten rekommenderas för personer med hyperpigmenterade fläckar, UV-inducerade fläckar, post-akne-märken och de som söker en mer jämn hudton.
Den är också lämplig att använda under graviditet och amning.

 

Dr. Hedison – VITA Turn On Cream

VITA – Turn On Cream är en kraftfull blandning av noggrant utvalda ingredienser som arbetar tillsammans för att förbättra hudens lyster och minska synligheten av hyperpigmenteringsfläckar. 

• Citrus Extract: Hjälper till att återskapa kollagenfibrer, påskynda hudens läkningsprocess och skydda DNA. Dessa egenskaper hjälper till att återställa hudens fasthet och elasticitet.
• Arbutin: Hjälper till att bleka mörka fläckar och jämna ut hudtonen.
• Coptis Japonica Extract: Denna rot är välkänd i Östasien för sina antiinflammatoriska, antioxidativa och anti-infektiva egenskaper. Återfuktar huden djupt och lugnar rodnad eller andra irritationer.
• Lemon Peel Extract: Förbättrar immuniteten, tonar huden och minskar överflödigt talg.
• Ascorbyl Tetraisopalmitate: En fettlöslig vitamin C-derivat som kan användas i högre koncentrationer utan dess like. En av de mest stabila vitamin C-derivaten.

Rekommenderas för alla hudtyper som vill jobba på hudens klarhet, samt de med känslig hud.