K-Beauty

K-Beautys signum, Toner såklart!

Inom K-beuaty världen har Tonern, eller även ansiktsvatten som många kallar det, sin givna plats i alla rekommenderade hudvårdsrutiner. Är tonern egentligen så viktig? Svar, ja!

Det är inte för intet denna produkt har blivit så omtalad, den har nämligen en mängd viktiga användningsområden och effekter som gör den till en självklar del i din hudvård.

Så vad är syftet med en toner?
Förutom att avlägsna kvarvarande smuts, olja och makeup från huden, återställer en toner pH-värdet i huden. Efter rengöring kan huden bli obalanserad och tappa sin naturliga pH-nivå (4,5-5,5, svagt sur då ett neutralt värde ligger på runt 7.0). När vi tvättar ansiktet med vatten får huden ett pH på mellan 7-9, alltså svagt basiskt. Tonern hjälper till att återställa denna balans genom att justera pH-nivån i huden till dess naturliga värde där huden både mår och fungerar som bäst, samt för att förhindra problem som överproduktion av olja eller torrhet.
Många toners, de allra flesta, innehåller även fuktgivande ingredienser som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden. Denna extra återfuktning är särskilt viktig i koreansk hudvård, där fuktighet och hydrering är centrala för att uppnå en hälsosam och strålande hud.

När huden är återfuktad och i balans har den lättare för att absorbera kommande produkter så som serum, essence, fuktkrämer och andra aktiva ingredienser. Tonern fungerar alltså även som en förberedelse för efterföljande hudvårdsprodukter och ökar deras effektivitet.

Beroende på ingredienser i en toner kan den även hjälpa till med att bland annat minimera porernas synlighet samt lugna och svalka huden.

Så hur applicerar man en Toner enligt K-beuty?

Använder man sig utav en dubbelrengöring, hamnar tonern på plats nummer tre i hudvårdsrutinen. Tycker man att det räcker med en singel-rengöring, applicerar man tonern som numer två i sin rutin.
Häll ut produkten i handflatorna, värm upp den lite mellan händerna och klappa eller pressa sedan in tonern försiktigt i huden.
Vill man fukt-bomba huden rejält, kan man med fördel applicera tonern på samma sätt några gånger efter varandra precis innan den hunnit absorberas upp helt. På detta sätt har du fuktmättad din hud ordentligt!

Använder man en exfolierande toner skall denna appliceras i endast ett lager, därefter går det utmärkt att använda en återfuktande toner i hur många lager man skulle vilja.

Några utav Korean Facial’s favoriter utav toners:

STAY WELL Hyaluronic acid toner-
Bild på koreansk triple hyaluronic acid produkt från StayWellEn fuktgivande toner som återställer hudens balans till pH-nivå 5,5 efter rengöring och exponering för yttre faktorer. Återfuktande produkter minskar risken för

hudproblem och stärker hudbarriären. Innehåller hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar för bästa absorption och återfuktande effekt.

 

CellbyCell Purifying C Balance Toner-
Noniextrakt och Aloe Vera: Antioxidantrikt och fuktgivande för att läka, minska akne, förbättra elasticitet och lugna irriterad hud.
Chamaecyparis Obtusa-vatten: Med antibakteriella egenskaper som förebygger infektioner och minskar inflammation.
Centella Asiatica-extrakt och Salicylsyra: Främjar läkning av ärr, ökar kollagenproduktionen och rengör porerna genom mild peeling och minskar talgproduktionen.
En toner som passar alla hudtyper men speciellt effektiv på en fet, känslig och aknebenägen hud.

 

 

 

Dr.Hedison The Jin Jung Calmin Toner-
The Jin Jung Calming Toner är skapad för att lugna irriterad hud, återfukta intensivt, minska överskottssebum och ge ett skyddande sköld mot skadliga externa faktorer såsom föroreningar, UV-strålar och andra miljögifter. Den unika formuleringen bidrar till att stärka hudbarriären.