Hudvård

Ta hand om Huden runt ögonen

Huden runt ögonen är unik och skiljer sig från resten av ansiktet på flera sätt. Till att börja med är huden runt ögonen betydligt tunnare än på andra delar av ansiktet. Det är faktiskt så att huden runt ögonen är bland de tunnaste hudytorna på hela kroppen vilket gör den mer känslig och mottaglig för skador samt tecken på åldrande som fina linjer och rynkor.
Huden runt ögonen har inte heller lika mycket talgkörtlar jämfört med ansiktets andra område. Talgkörtlarnas uppgift är bland annat att producera olja som håller huden smidig och skyddad. Det är bland annat pga den bristande mängd talgkörtlar runt ögonområdet som de fina linjerna dyker upp enklare eftersom huden utan talgkörtlarna generellt blir torrare och känsligare.

Huden runt ögonen har inte heller samma mängd av proteinerna kollagen och elastin som resterande delar av ansiktet. Dessa proteiner ger huden sin elasticitet, fasthet och plumpighet. Med minskad mängd av dessa proteiner är huden runt ögonen mer benägen att förlora sin elasticitet och utveckla rynkor och påsar med åldern.

Även mängden melanin, alltså vårt pigment och det som ger huden sin färg, är också mindre runt ögonen. Detta innebär att huden är mer transparent och att blodkärl och andra strukturer under ögonen kan vara mer synliga. Detta kan öven leda till uppkomst av mörka cirklar under ögonen.

Som ni hör skiljer sig huden runt ögonen från resterande hud i ansiktet och detta innebär också att den behöver en särskild vård och uppmärksamhet. Idag finns en mängd olika ögon-produkter, allt ifrån olika serum, krämer och eye-patches med olika egenskaper och effekter som anti-aging, återfuktning och minskad svullnad. Ett dagligt UV-skydd för ögonpartiet hjälper till att förebygga uttorkning och solskador och är lika viktigt som en fuktberikad och mild fuktkräm som kan hjälpa till att hålla hudbarriären motståndskraftig och stark. Ögonkräm kan användas morgon och kväll. Tänk på att anpassa val av produkt efter just din hud. Välj en mer vårdande och rikare till natten om huden är i behov utav detta och en lättare, mer svalkande på dagen för att reducera svullnad och andra trötthetstecken. Då och då är det bra att intensivbehandla med en ögonmask. Tänk på att du endast behöver en liten mängd ögonkräm per applicering – ungefär mängden som ett riskorn. Klappa in försiktigt och undvik att dra i huden.
Vi ska idag gå igenom några utav KoreanFacials bästa ögonprodukter som du kan lägga till i din hudvård för att ge huden kring ögonen lite extra kärlek och omtanke.

Pittoresco – Volufiline Eye Serum
Pittoresco Volufiline Eye Serum är en avancerad formula som är speciellt utformad för att återställa hudens elasticitet och minska synliga tecken på åldrande runt ögonområdet. Med sin kraftfulla formula, inklusive den patenterade ingrediensen Volufiline från det ledande kosmetikföretaget Sederma, arbetar detta serum för att ge en intensiv återupplivning av hudens ungdomliga utseende. Med en koncentration av 15% Volufiline strävar serumet efter att förbättra hudens spänst och återfuktning. Berikad med naturliga extrakt som lavendel, rosmarin och svampkomplex, vilket ger skydd mot fria radikaler och stöder hudens naturliga försvar.

Dr. Hedison – Peptide Real Eyebalm
Peptide Real Eyebalm är en avancerad gelbaserad ögonkräm som är skräddarsydd för att reducera synliga tecken på trötthet och mörka ringar. Dess unika formula levererar intensiv fukt, jämnar ut fina linjer och lämnar huden runt ögonen ljus och fräsch. Innehåller sju olika typer av peptider, reparerande ingredienser och aminosyror för effektiv rynkreducering och återfuktning av ögonområde

Dr. Hedison – Time Control Lifting Eye Serum
Time Control Lifting Eye Serum är en kraftfull anti-aging serum som återupplivar och förnyar området runt ögonen. Med nyckelingredienser som adenosin, hydrolyserat kollagen och acetyl hexapeptide-8 levererar den synliga resultat.
Adenosin stimulerar bildandet av kollagen och elastinfibrer. Hydrolyserat kollagen fungerar som en kraftfull fuktgivare, förbättrar fyllighet och elasticitet. Acetyl hexapeptide-8 ger en Botox-liknande effekt genom att blockera nervsignaler och minska synliga rynkor för en jämnare hudstruktur.

Dr. Hedison – Returning Eye Patch
Dr. Hedison Returning Eye Patch är en fuktgivande och extremt koncentrerad formula med förlängd effekt som lugnar och närings tillför huden runt ögonen på djupet, återställer dess elasticitet och är idealisk för att lindra tecken på trötthet, mörka ringar och påsar under ögonen. Hydrogel-texturen främjar optimal absorption, kyler och minskar svullnad.

BEAUTY OF JOSEON Relief Sun: Rice + Probiotics
Relief Sun är en lätt och krämig organisk solkräm som känns behaglig på huden. Även om du applicerar en stor mängd flera gånger är den inte klibbig, utan ger en fuktig finish som en lätt fuktkräm. Innehåller 30 % risextrakt och spannmålsfermenterade extrakt, ger fukt och näring åt huden.

Lycka till!