Hudvård

Den känsliga Huden

Den känsliga huden är mycket vanlig och kan drabba alla människor oavsett ålder och kön. En känslig hud är ofta väldigt reaktiv mot olika stimuli, vilket kan resultera i rodnad, klåda, brännande känsla eller andra obehagliga symtom. Det är även mycket vanligt att en känslig hud har ytliga och vidgade blodkärl som kan synas på många ställen i ansiktet men som ofta sitter runt eller på näsan och ut på kinderna. En känslig hud reagerar lättare för olika typer av påfrestningar, såsom värme, kyla, sol och torr luft.

Det finns många faktorer idag som kan bidra till uppkomsten av känslighet. En av dessa är den naturliga barriärfunktionen hos huden, som skyddar mot yttre påverkningar och förlust av fukt. Om denna barriär är nedsatt kan huden bli mer mottaglig för irritation och reaktioner. Exponering för aggressiva kemikalier, starka hudvårdsprodukter eller överdriven användning av rengöringsmedel, kan också bidra till att känsligheten blir värre. Även genetik och yttre påfrestningar så som väderförhållanden kan ha ett finger med i spelet.

Det är viktigt att skilja mellan känslig hud och hudsjukdomar såsom eksem eller rosacea, även om symtomen kan vara väldigt lika. Känslig hud kan vara en tillfällig reaktion på yttre faktorer och förbättras med rätt vård och produktval, medan hudsjukdomar ofta kräver medicinsk behandling och professionell uppföljning.

För att vårda känslig hud är det viktigt att välja milda och skonsamma hudvårdsprodukter som inte innehåller irriterande ingredienser såsom parfymer eller starka konserveringsmedel. Man ska också vara försiktig med att utsätta huden för extrema väderförhållanden, solens strålar och andra potentiellt irriterande faktorer.

Hur behandlar vi den känsliga huden?

En känslig hud behöver skyddas extra noga mot sol och kyla, även vind. Det kan vara bra att tänka på att undvika produkter som ökar cirkulationen, exempelvis aktiva serum. Välj istället milda produkter som stärker huden och lugnar rodnad samt verkar kärlstärkand. Ingredienser som aloe vera, havreextrakt och kamomill, har lugnande och återfuktande egenskaper och funkar ofta väldigt fint till den känsliga huden. Det kan också vara bra att undvika kraftfulla exfolieringar och hårda skrubbar. Använd hellre enzympeeling, som fortfarande exfolierar huden men är lite mer skonsam. Att hålla huden väl återfuktad är viktigt för att förhindra att den blir torr och mer mottaglig för irritation.

 

Dr. Hedison – The Jin Jung Calming Cream

The Jin Jung Calming Cream är en skonsam och effektiv ansiktskräm, skapad speciellt för känslig och atopisk hud.
Den unika formuleringen innehåller ett patenterat lugnande komplex med extrakt från sju olika växter, Samverkar för att lindra och lugna irriterad hud, samtidigt som den främjar hudens välmående.
• Patenterat lugnande komplex: Innehåller extrakt från sju växter (Centella asiatica, asiatisk knotweed, guld, grönt te, lakritsrot, kamomill, rosmarin) för att lindra och lugna irriterad hud.
• Heartleaf Houttuynia: Dämpar irriterad hud och minskar sebumproduktionen
• Fuktgivande ingredienser som Macadamia-olja och Squalane arbetar tillsammans för att bibehålla hudens mjukhet, silkeslena känsla och optimala fuktbalans.
Rekommenderas för alla, särskilt för personer med känslig, atopisk och reaktiv hud.

 

Dr. Hedison – The Jin Jung Calming Serum

The Jin Jung Calming Serum är särskilt utvecklat för känslig, atopisk och reaktiv hud. Det lugnar effektivt, intensivt behandlar hudens behov, balanserar överskottssebum och håller huden mjuk och slät. Den lätta texturen absorberas omedelbart och ger en känsla av fräschhet och komfort samtidigt som den minskar och förebygger rodnad. Serumet har en antiinflammatorisk, antiirriterande, reparerande och återfuktande effekt, vilket bidrar till att lindra och behandla atopisk dermatit.
• Innehåller ett patenterat lugnande komplex med 7 växter för att lindra och lugna irriterad hud.
• Heartleaf Houttuynia extrakt lugnar och lindrar irritation.
• Madecassoside skyddar mot yttre påverkan och balanserar talgproduktionen.
• Grönt te och Scutellaria Baicalensis Root ger antiinflammatoriska och lugnande effekter.
Rekommenderas för alla, särskilt för personer med känslig, atopisk och reaktiv hud.

 

 

Dr. Hedison – The Jin Jung Calming Toner

The Jin Jung Calming Toner är skapad för att lugna irriterad hud, återfukta intensivt, minska överskottssebum och ge ett skyddande sköld mot skadliga externa faktorer såsom föroreningar, UV-strålar och andra miljögifter. Den unika formuleringen bidrar till att stärka hudbarriären. 
• Heartleaf Houttuynia: Minskar hudutslag och ger lugnande effekt.
• Madecassoside: Skyddar mot yttre påverkan, minskar överskottssebum och porblockering.
• Grönt te (Camellia Sinensis Leaf Extract): Antiinflammatorisk effekt, lindrar hudproblem som acne och lugnar irriterad hud.