K-Beauty

Serum, serum serum!

Glow serúm propolis från Beauty of Joseon

Det fantastiska Serumet!

Idag är det inte alltid lätt ha koll på alla produkter och dess funktioner. Serum är något  som vi ofta hör talas om och som också har en given plats i många personers hudvård. Vilken roll har egentligen serumet inom K-beuaty och vad gör den för vår hud?

Inom koreansk hudvård har serumet en mycket central roll. Serum är koncentrerade formuleringar av aktiva ingredienser som är till för att behandla specifika hudproblem eller förbättra hudens allmänna hälsa och utseende. Dessa produkter är vanligtvis lättare i konsistensen än krämer och absorberas lätt in i huden, vilket gör dem idealiska för att leverera kraftfulla ingredienser på djupet.

Serum kan innehålla en mängd olika ingredienser beroende på dess syfte, såsom hyaluronsyra för fuktgivning, vitamin C för att jämna ut hudtonen och minska pigmentering, niacinamid för att minska rodnad och irritation, eller retinol för att förbättra hudens elasticitet och minska fina linjer och rynkor.

I en typisk koreansk hudvårdsrutin appliceras serum vanligtvis efter rengöring, toner och essence men före fuktighetskräm eller solskydd. Jämför man en essence med ett serum är essencen mer vattenbaserad och tunnare i konsistensen än serumet. Serum är även mer koncentrerat och aktivt än en essence och är utformad för att penetrera djupare ner i huden och behandla specifika problem.

Med hjälp av serumets koncentrerade natur fungerar det som  en kraftfull komplettering till en daglig hudvårdsrutin.

Vilket serum skall man välja?

 

Till den inflammerade akne-benägna huden:

BEAUTY OF JOSEON Glow Serum: Propolis + Niacinamide

Bild på koreanskt glow serum med propolis från Beauty of JoseonInnehåller 60 % propolisextrakt och 2 % niacinamid. Hjälper till att kontrollera utsöndringen av talg och håller huden fuktig.

De viktigaste egenskaperna hos Glow Serum:

Minimerar porerna

Kämpar mot akne

Återfuktar

Strålande finish

 

 

Till den fuktfattiga huden med en skadad barriär:

Cellbycell – Azulene Complex Serum

Azulene Complex Serum är en lugnande och återfuktande formel som tränger djupt ner till cellnivå för optimal fukt och en balanserad och strålande hud. Den innehåller guaiazulen från kamomill med kraftfulla antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper.

• Ceramide NP: Stödjer och stärker hudens barriär, förhindrar fuktförlust, och bevarar hudens mjukhet och smidighet.

• Guaiazulen bekämpar inflammation och ger antioxidativ skydd.

• Acetyl Hexapeptide-8: Även känd som ”Botox i Flaskan, en peptid som fungerar genom att minska muskelkontraktioner. Ger en avslappnande effekt på ansiktsmusklerna, och minskar därmed uttryckslinjer och rynkor.

 

Till den mogna huden:

Dr. Hedison – Idebenone Ampoule

Dr. Hedison Idebenone Ampoule är en avancerad anti-aging-ampull utformad för att bekämpa rynkor och förbättra hudens elasticitet. Den innehåller en exklusiv sammansättning av idebenon, en kraftfull antioxidant, för att ge din hud enungdomlig lyster.

• Anti-aging och Elasticitet: Skyddar huden från åldrande relaterat till solskador och minskat kollagen, samtidigt som den förbättrar elasticiteten.

• Kraftfull Antioxidant och Reparation: Idebenone fungerar som en stark antioxidant, minskar fria radikaler och stödjer reparationen av hudskador.

• Djup Fuktgivning: Innehåller hyaluronsyra och polyglutaminsyra för att leverera djup fukt till huden.

 

 

Till en hud med hyperpigmenteringar:

Dr. Hedison – VITA White 10 Serum 

Vita-White 10 Serum från Dr. Hedison är ett ansiktsserum som förebygger missfärgning, ger naturlig glöd och mjukhet. Formulerat med havtornsextrakt, rikt på vitamin C, och niacinamid för att effektivt återfukta och jämna ut hudtonen.

• Återupplivar och Förbättrar: Hydrolyserat kollagen och niacinamid ger en ungdomlig lyster genom att minska pigmentfläckar och förbättra hudens elasticitet.
• Skyddar mot Ålderstecken: Havtorn, citron och grönt te agerar som kraftfulla antioxidanter, skyddar mot fina linjer, ålderstecken och förebygger orenheter.
• Hudskydd och Förnyelse: Serumet fungerar som en skyddande sköld, levererar höga nivåer av antioxidanter och stödjer förnyelse för en frisk och strålande hudton.