Hudvård

Hitta i Peeling-djungeln!

När vi peelar huden avlägsnar vi döda hudceller och andra orenheter från hudens yta. Detta kan göras genom olika metoder, och med hjälp utav olika produkter och ingredienser så som kemikalier, peelingkrämer eller skrubb. Syftet med att peela huden är att förbättra hudens utseende och textur genom att främja cellförnyelse och stimulera kollagenproduktionen. Det kan även hjälpa till att minska ojämn pigmentering, fina linjer och rynkor, samt förbättra hudens klarhet och lyster. Det är också en bra förberedelse inför kommande hudvård då dessa produkter efter en peeling kan tränga ner i huden enklare.
Det är viktigt att vara försiktig när man peelar huden för att undvika överexfoliering och irritation, särskilt för personer med känslig hud. Lika viktigt är det även att använda lämpliga produkter och följa instruktioner noggrant.

Som vanligt inom hudvård finns det peelingar till alla hudtyper, det gäller bara att hitta det alternativ som passar just din hud. Låt oss gå igenom några olika peeling-alternativ och vilka hudtyper de lämpar sig bäst för.

 

Kemisk/syra peeling: Denna typ av peeling använder kemikalier såsom alfahydroxisyror (AHA), betahydroxisyror (BHA), polyhydroxisyror (PHA) eller triklorättiksyror (TCA) för att avlägsna döda hudceller och främja cellförnyelse. Kemiska peelingar kan vara milda till starka beroende på koncentrationen av syror och används för att behandla allt från fina linjer till acne och pigmentering. Starkare kemiska peelingar utförs endast på en klinik av en utbildad behandlare.

AHA, BHA & PHA syror passar alla hudtyper i rätt koncentration men speciellt för en hud med inflammerad akne. Generellt passar AHA-syran bättre till en normal/torr hudtyp, BHA-syran lämpar sig mer till den normala/feta hudtypen och PHA-syran till den lite känsligare hud.

 Dr-Hedison AHA Soft peeling Pads                                                                                                                                                                      

 

 

                                                                                                                                                     

 

Enzympeeling: Precis som namnet avslöjar så innehåller en enzympeeling enzymer, vanligtvis från frukter som papaya eller ananas, för att lösa upp döda hudceller och förbättra hudens utseende. Denna typ av peeling är oftast mild och lämpligför en känslig hud.

Pittoresco- Crystal clear Peeling                                                                                          

 

 

                                                                                                      

Mekanisk peeling: Mekanisk peeling innebär att man fysiskt avlägsnar döda hudceller genom att använda en peelingprodukt med korn i (också kallat skrubb), borste eller annat exfolierande verktyg. Detta kan hjälpa till att förbättra hudens textur och stimulera blodcirkulationen. Även vid denna typ av peelingprocedur är det viktigt att inte skrubba eller ha ett för hårt tryck så att huden överexfolieras. Lämpar sig till alla hustyper men en hud som är väldigt känslig skall man vara försiktig med.

Multipeeling: En kombination/blandning av syror, enzymer och korn. Detta ger en mer kraftfull exfoliering och lämpar sig till den tåligare huden.

 

Hoppas att detta kan hjälpa er i letandet av er peeling!