K-Beauty

Rengöringarnas Värld

Det finns många olika typer av rengöringsprodukter på marknaden, som alla är utformade för att rengöra huden och avlägsna smuts, olja, makeup och andra orenheter. En rengöring anpassas efter hudtyp och hudtillstånd men även efter personlig smak av konsistens på formulan.

Inom K-Beauty är rengöring en grundläggande och viktig del av hudvårdsrutinen. K-beauty-rengöringar strävar efter att ge en noggrann rengöring som inte bara avlägsnar smuts, olja och makeup, utan också bidrar till att behålla hudens fuktbalans och främja hudens hälsa och ungdomlighet.

En central princip inom K-beauty är konceptet med dubbel rengöring, vilket innebär att man först använder en oljebaserad rengöring för att avlägsna makeup och oljebaserade orenheter, följt av en vattenbaserad rengöring för att avlägsna resterande smuts och rengöra huden på djupet. Denna dubbla rengöringsmetod är effektiv för att ge en grundlig och komplett rengöring.
Vill man inte använda sig utav en dubbelrengöring går det givetvis lika bra att använda sig utav endast en.

Många K-beauty-rengöringar innehåller naturliga ingredienser, såsom växtextrakt och botaniska oljor, som är milda och näringsrika för huden. Dessa ingredienser bidrar till att lugna och vårda huden samtidigt som de rengör den.

Idag skall vi gå igenom olika rengöringar och dess funktioner samt vilka hudtyper- och tillstånd de lämpar sig bäst för.

 

Oljebaserade rengöringar:
Oljebaserade rengöringar är effektiva för att avlägsna vattenfasta makeup och andra oljebaserade produkter från huden. De fungerar genom att lösa upp oljebaserade orenheter och smink för en grundlig rengöring. Oljebaserade rengöringar kan vara särskilt fördelaktiga för personer med torr hud.

Pittoresco – Camellia Cleansing Balm 

Camellia Cleansing Balm, berikat med kameliaolja och sex olika vegetabiliska oljor, skapar ett inre återfuktande skikt utan att ge en stramande känsla på huden. Det är en skonsam djuprengöringsolja som effektivt tar bort smink, vattentåligt smink, sebum och döda hudceller.

• Kameliafröolja: Återfuktar huden och bidrar till att bevara dess mjukhet och lyster.
• Avokadoolja: Stärker skyddsbarriären och främjar en strålande hud.
• Jojobaolja: Minskar överflödigt talg och håller huden mjuk och strålande.

 

 

Gelrengöringar:
Gelrengöringar är lätta och gelé-aktiga i sin konsistens och är populära för att rengöra fet eller kombinationshud. De är vanligtvis milda och löddrar lätt när de masseras in i huden. Gelrengöringar är effektiva för att avlägsna överflödig olja och orenheter utan att torka ut huden.

 

Skummande/Mousse rengöringar:
Skummande rengöringar är liknande gelrengöringar men har en skummande eller bubblig konsistens när de aktiveras med vatten. De är effektiva för att avlägsna smuts och makeup medan de lämnar huden ren och uppfriskad. Dessa rengöringar passar vanligtvis fet eller kombinationshud.

Dr. Hedison – Bubbly Foaming Deep Cleanser

Bubbly Foaming Deep Cleanser från Dr. Hedison är ett mångsidigt 3-i-1-skum utformat för daglig användning. Denna unika löddrande rengöringskräm är berikad med naturliga ingredienser för att djupt rengöra, vårda och fräscha upp din hud. Det rika löddret tar effektivt bort smuts, smink och orenheter samtidigt som det återställer balans och fukt. Njut av den uppfriskande doften och upplev kraften av djuprengöring och näring.

• Vegetabiliska ingredienser: Innehåller skonsamma vegetabiliska ingredienser som inte irriterar huden.
• Matt finish utan stramhet: Huden blir frisk och behaglig, och rengörs skonsamt utan att lämna en stram känsla.
• Effektiv borttagning av makeup: Tar bort även det mest motstånds kraftiga sminket.

 

 

Krämrengöringar:
Krämrengöringar har en rik och krämig konsistens som är perfekta för torr eller känslig hud. De är milda och återfuktande och lämnar huden mjuk och återfuktad efter rengöring. Krämrengöringar är bra för att avlägsna makeup och orenheter utan att torka ut eller irritera huden. Krämrengöringar skummar inte lika mycket när man arbetar upp den utan håller sig mer som en krämig/mjölkig konsistens.

Cellbycell – Azulene Soothing Cleanser

Azulene Soothing Cleanser är en lugnande och närande rengöringskräm som är utformad för att varsamt avlägsna orenheter och fräscha upp huden. Den innehåller naturliga ingredienser som samverkar för att främja en frisk hud och en ungdomlig lyster. Den rengör och återfuktar huden samtidigt som den återställer hudens naturliga fuktbalans. Denna rengöringskräm är lätt att applicera och skummar för att varsamt rengöra huden utan att torka ut den eller lämna den stram.

• Chamaecyparis Obtusa Water: en naturlig blå substans som kommer från kamomillolja och är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper.
• Naturliga Ingredienser för Hudens Vitalitet: Den unika sammansättningen inkluderar ingredienser som Chamaecyparis Obtusa Vatten, Ceramide NP och Kollagenextrakt för att återställa elasticitet, fasthet och lyster till huden.
• Lystergivande och Anti-aging Effekt: Med en dubbel funktion av att ge lyster och bekämpa ålderstecken, arbetar denna kräm effektivt mot mörka fläckar, ojämn hudton samt synliga tecken på åldrande.

 

Micellära vatten:
Micellära vatten är milda rengöringsprodukter som innehåller miceller, små oljedroppar som effektivt avlägsnar smuts, olja och makeup från huden. Micellära vatten kräver inte sköljning och är därför perfekta för snabb och bekväm rengöring, särskilt för personer på språng eller för att ta bort makeup innan du använder en traditionell rengöring. Micellära vatten funkar också fint att använda på morgonen om man inte vill använda sig utav vatten och traditionell rengöring.

 

 

Exfolierande rengöringar:
Exfolierande rengöringar innehåller små partiklar eller syror som hjälper till att exfoliera hudens yta samtidigt som de rengör den. Dessa rengöringar är bra för att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur och lyster. Passar alla hudtyper men var noga med att kika på koncentrationen av de aktiva ingredienserna. Beroende på styrkan hos de aktiva produkterna kan det med fördel

Cellbycell – Soft Enzyme Powder

Soft Enzyme Powder är ett rengöringspulver som omvandlas till ett krämigt skum när det blandas med vatten. Det innehåller papain, ett naturligt enzym från papayafrukt, som på ett skonsamt sätt avlägsnar döda hudceller och överflödigt sebum i porerna.

• Papain: Ett naturligt enzym från papayafrukt som hjälper till att avlägsna döda hudceller och överflödigt talg i porerna.
• Majsstärkelse: Fungerar som en mild peeling för att ta bort orenheter och jämna ut hudstrukturen.
• Aloe vera-bladjuice: Återfuktande och antiinflammatorisk, vilket hjälper till att lugna irriterad hud och främja läkning.