K-Beauty

Vad är Essence och hur använder vi det?

Många undrar vad en essence är och vad som är skillnaden mellan denna produkt och en toner. Detta ska vi reda ut!

Inom K-Beuaty är en essence en typ av hudvårdsprodukt som används för att återfukta, nära och förbättra hudens textur. Essencer är vanligt förekommande i den koreanska hudvårdsrutinen och fungerar som ett steg mellan rengöring och återfuktning för att ge huden extra näring och fukt.

Essencer skiljer sig från toners och serum genom sin konsistens och formulering. Medan toners oftast har en tunn, vattenbaserad konsistens och används för att återställa hudens pH-balans och förbereda huden för efterföljande produkter, och serum har en hög koncentration av aktiva ingredienser för att behandla specifika hudproblem, har essencer en lättare, mer geléaktig eller lättflytande konsistens och fokuserar på att tillföra fukt och näring till huden. Essence är alltså mer vårdande än en toner och mindre aktivt än ett serum.

Essencer är vanligtvis formulerade med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra, glycerin, fermenterade och botaniska extrakt som hjälper till att återfukta, förbättra hudens elasticitet och lyster samt lugna och balansera. De kan också innehålla anti-aging-ingredienser som antioxidanter och vitaminer för att skydda mot fria radikaler och förbättra hudens struktur och utseende.

Enligt K-Beuaty skall en essence vanligtvis appliceras efter rengöring och toner och före serum och fuktighetskräm. Applicera en liten mängd essence på huden och klappa försiktigt in den tills den har absorberats helt. Produkten kan användas både morgon och kväll som en del av din dagliga hudvårdsrutin för att ge huden extra fukt och näring och förbereda den för kommande hudvårdsprodukter.

 

COSRX- Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Ge din hud en magisk glöd med ”kultfavoriten” Advanced Snail 96. Essensen innehåller 96,3% filtrerat snigelsekret, även kallat snigelslem, som ger huden en fuktboost, plumpar, minimerar akneärr och pigmentering för en jämn hudton och textur. Lugnar en röd och känslig hud.

Passar alla hudtyper, även den känsligaste huden.Koreansk essence med snigelslem från Cosrx - Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

COSRX är 100% cruelty free och utför inga testar på djur. Utvinningen av snigelsekret sker helt utan att djuren kommer till skada. 

Denna essence är allergivänlig och dermatologiskt testad. Fri från parabener, sulfater, alkohol, mineraloljor samt eteriska oljor. Innehåller inga konstgjorda doftämnen, kan dock ha en lätt doft från dess unika ingredienser.